Diversitatea culturală

În acest articol v-eți afla dificultatea cu care se confruntă societatea, zi de zi.

Și cum a-ți putut nota de la titlu, mă voi referi la unul din cele mai autoritare, fenomene sociale, care provoacă: conflicte interpersonale, desființează cuplurile și creează concepte greșite……… cu consecințe fatale care întrec orice imaginație rațională.

Sursă Dreamstime.com

Și, în cele ce va urma mă voi referi la familie, unde soții trebuie să condividă un spațiu în care vor crea mica lor comunitate. Fiind, întracelaș timp,  purtători de o cultură precedentă și diversă una de alta.

Respectivul fenomen este foarte greu de individuat în mod spontan. De aceia  unii chiar și din titlu ar putea să nu-și  dee seama 🤔

Cu atât mai mult cînd o persoană se află în mijlocul problemelor cotidiene.🤪😳🙁

Ar putea să apară întrebări, precum:

–-Diversitatea culturală dintre soți?

– Conflictele în familie consistă în diversitatea culturală dintre soți?

Și răspunsul unora  ar putea fi:

–De acord;

Se referă la un cuplu cu soți de naționalitate diversă. 😯

Sursă Live Journal

Eu vă zic de nu !

Aici mă refer la faptul, că fiecare nucleu familiar, de unde provin soții, a reușit să-și creeze o cultură și este ca o amprentă digitală, care o identifică.

Cu cât cultura este mai pronunțată cu atât mai greu va fi să se renunțe la ea (modul de a întra în casă, de a se dezbrăca, de a se pregăti de somn, de a sta la masă , tipicitatea culinară, de a petrece timpul liber în familie, etc.etc.) De obicei sentimentul de iubire reușește să depășească anumite principii dar cu trecerea timpului este riscul că autoritatea culturii de origine să se restabilească. Bărbatul fiind mai vulnerabil în acest sens, se  refugiază des în obiceiurile familiei de proveniență  . Femeia în schimb e mai puțin fidelă culturei sale de origine. Iar în cazurile cînd ambii soți sunt afectați de către cultura fiecăreia de origine, incompatibilitatea se notează prin divorț. Stabilitatea ideală pentru o familie este atunci când se crează cultura personală.

Și rolul de bază în acest context îi revine bărbatului. Care trebuie să găsească echilibrul just. Fapte care favorizează stabilitatea căsniciei, reușim să o vedem în scrisele istorice, povești, și în biblie. Respectiv în toate colțurile lumii istoria e aceiași. Unde femeea este dusă de către bărbat; unde femeea fuge cu iubitul său etc. Aceste fapte demonstrează abilitatea femeei de a renunța la cultura de origine, grație unui singur motiv simțind că este protejată. Deci se încredințează bărbatului.

Sursă филинфо. рус

Bărbatului în comparație cu femeia, pentru a se lăsa de cultura de origine trebuie să se confrunte cu lipsa de protecție. Unde întră în scenă frica infantilă căutând refugiul în cultura de proveniență unde cîndva era protejat.

Pentru a fi mai explicit voi descrie acest fenomen.

Copilul se naște cu un sentiment de frică eminent,și aflânduse într-un ambient stabil prezentat de așa numita cultură, copilul se simte protejat. Deventând adult și creând o familie este constrâns să ofere stabilitate dar frica infantilă îi pune piedică în această direcție pentrucă se simte singur și neajutorat, în așa fel este constrâns să apeleze la cultura de origine. Între timp ce femeia cînd ajunge să părăsească familia de origine este sigură că cel pentru care a comis acest pas îi va oferi protecție și stabilitate.

Sursă cabral.ro

Pe parcurs voi publica. „Abandonarea culturii de origine” . „Întoarcerea la cultura de origine. „

Autor: iurieganea

Psiholog

%d blogeri au apreciat: